Опис до патенту на корисну модель № 138142 "Геліоенергетичний пристрій" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Кюрчев, Сергій Володимирович; Кюрчев, Сергей Владимирович; Kiurchеv, Serhii; Постол, Юлія Олександрівна; Постол, Юлия Александровна; Postol, Yuliia; Константинов, А. В. (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, 2019)
Геліоенергетичний пристрій містить змонтований на вежі параболічний геліоконцентратор, в фокусі якого розміщений енергетичний блок. Додатково встановлено електрогенератор, для енергетичного блока встановлено двигун Стирлінга, що складається з нагрівача та охолоджувача, для відведення теплоти від нього встановлено теплові труби, що містять випарну та конденсаційну зони
Keywords: геліоенергетичний пристрій; двигун Стирлінга; автономне енергопостачання; забезпечення електроенергією