Особливості будови і роботи біогазої установки - Денисенко, Д. (ТДАТУ, 2021)
Отримання біогазу – це не єдина ціль роботи біогазової установки. Важливим фактором є те, що основною сировиною для її роботи є органічні відходи харчової промисловості та сільського господарства. Найчастіше вивезення та захоронення таких залишків виробництва вимагає великих витрат. Утилізація відходів в установках для виробництва біогазу приносить не тільки екологічну користь, але і дає позитивний фінансовий ефект.
Keywords: біогаз; біогазова установка; сировина; утилізація відходів; екологічна користь; приймальна ємність; міксери; біореактор; сепаратори; насоси