Розробка керуючої програми виготовлення деталі «Поршень» в програмному продукті PowerMill та MasterСАМ Lathe 8.1 - Волошин, В. (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: Для розробки керуючої програми токарної обробки деталі «Поршень Д144-1004021- АЗ» був використаний модуль Masterсam Lathe 8.1. Цей модуль дозволяє розробляти траєкторії обробки поверхонь тільки у 2D режимі. На першому етапі був створений ескіз контуру поверхні деталі, які потрібно обробити. Для цього був створений файл типу «фрагмент», в який був скопійований вид розрізу деталі вздовж осі Ох. Цей файл був експортований у файл типу «*.igs» та імпортований у MasterСАМ Lathe 8.1 засобами MasterСАМ. Другим етапом було зазначення на контурі координати Z = 0 та початкової і кінцевої точок розташування інструменту. Також був створений контур заготовки. На третьому етапі були розроблені траєкторії чорнової та чистової обробки поверхонь деталі. Для цього були використані наступні стратегії Rough (стратегія чорнової обробки), Finish (стратегія чистової обробки), Groove (стратегія обробки канавок).
Keywords: проектування; робота в программі PowerMill; розробка технічного завдання; результати токарної обробки