Лексикографічні стратегії репрезентації національно-маркованих лексем у міноритарних мовах Шотландії: гельській та мові Скотс - Лемещенко-Лагода, Вікторія Володимирівна; Lemeshchenko-Lagoda, Viktoriia (Запоріжжя : 2025, 2025)
UA: Стаття присвячена лексикографічним стратегіям репрезентації національно- маркованих лексем у словниках шотландської гельської та шотландської мови скотс. Основна увага приділяється особливостям збереження мовної ідентичності через фіксацію у словниках національно-маркованих одиниць. Словникові статті для національно-маркованих одиниць обох мов аналізуються на мікроструктурному рівні.
Keywords: національно-марковані одиниці; національно забарвлені лексеми; лексикографія; мікроструктура; параметри фіксації