Використання енергозберігаючих технологій при розробці екологічного будинку у програмному пакеті ARCHICAD - Сіренко, А. А.; Холодняк, Юлія Володимирівна; Холодняк, Юлия Владимировна; Kholodniak, Yuliia (My University, 2017)
Екологічний будинок (екобудинок) - це будівля, комфортна для життя людини, що не забруднює навколишнє середовище, незалежне (використовує відновлювані джерела енергії), ресурсозбережне заощаджує витрати води і тепла) і ресурсонакопичувальне виробляє екологічні продукти харчування і біопаливо). Пасивний, або енергоефективний будинок - це будинок, основною особливістю якого є мале енергоспоживання - близько 10% від питомої енергії наодиницю об'єму, споживаної б ільшістю сучасних будівель.
Keywords: екологічний дім; енергозбереження; екобудинок; ресурсозбереження; енергоефективність; енергоспоживання; будівлі; витрати; опалення