Державне управління безпекою особистості в контексті сталого розвитку та національної безпеки - Ортіна, Ганна Володимирівна; Ortina, Hanna; Трусова, Наталя Вікторівна; Trusova, Natalia (My University, 2023)
UA: В статті проведено комплексне дослідження державного управління безпекою особистості в контексті сталого розвитку на національної безпеки, скрізь призму концептуального аспекту. Визначено, що для Європейського Союзу управління безпекою особистості є нарративом, який включає в себе цілі та методи надзвичайно різноманітної системи зовнішньої безпекової політики, що має презентативну форму дискусій про безпеку різним аудиторіям, як громадського, так і професійного сектора. Доведено необхідність розробки нового механізму управління національною безпекою держави з акцентом на пріоритетну модель безпечної політики управління особистістю, вихідні положення якого розглядаються не як витрати на фінансування соціальної сфери, а як інвестиції в потенціал економічно активних людських ресурсів. /// EN: The article carries out a comprehensive study of state management of personal security in the context of sustainable development and national security, everywhere through the prism of the conceptual aspect. It is determined that for the European Union, the management of personal security is a narrative that includes the goals and methods of an extremely diverse system of external security policy, which has a representative form of discussions about security to various audiences, both public and professional sectors. The need to develop a new mechanism for managing the national security of the state with an emphasis on a priority model of a safe policy of personal management has been proven, the starting points of which are not considered as expenses for financing the social sphere, but as investments in the potential of economically active human resources.
State management of personal security in the context of sustainable development and national security
Keywords: державне управління; безпека особистості; сталий розвиток; національна безпека; механізм управління національною безпекою особистості; public administration; personal security; sustainable development; national security; mechanism for managing national personal security