Основні параметри, що впливають на продуктивність гранулятора - Болтянська, Наталя Іванівна; Болтянская, Наталья Ивановна; Boltianska, Natalia; Комар, Артем Станіславович; Комар, Артем Станиславович; Komar, Artem (Харків: ХНТУСГ, 2020)
В Україні гранулятори широкого розповсюдження набули на комбікормових заводах, а також в тваринництві та птахівництві де їх використовують для приготування повноцінних гранульованих кормів. В світі щорічно заготовляють мільйони тон комбікормів. Для покращення придатності до транспортування та зниження його вартості, економічного використання складів для зберігання кормів, для збереження поживних речовин в кормах їх ущільнюють
Keywords: гранулятори; тваринництво; птахівництво; приготування повноцінних гранульованих кормів; ущільнення кормів; гранулювання