Деклараційний патент на винахід № 33132 А "Пуансон брикетного преса" - Кисельов, О. В.; Бакарджиєв, Роман Олександрович; Бакарджиев, Роман Александрович; Bakardzhyiev, Roman (My University, 2001)
Винахід відноситься до сільського господарства і може бути використаний при виготовлені кормових та паливних брикетів. Відомий прес для соломистих матеріалів (а.с. СРСР №284498 А 01 F 15/04, 1970 р,)? який включає подаючий механізм, пресувальну камеру з поршнем і механізмом його проводу де лобова частина поршня з'єднана з його основою пружинами і має вібратор, який виконано в вигляді пари оберіаючихся дебалансш, які мають привод від гідромотора
Keywords: кормові брикети; паливні брикети; соломисті матеріали; пресувальна камера; гідромотор