Визначення оптимальної відстані між соплами форсунок протитечійно-струминного змішувача безалкогольних напоїв - Дейниченко, Г. В.; Самойчук, К. О.; Полудненко, О. В. (ХДУХТ, 2016)
З огляду на зростаючі об'єми виробництва безалкогольних напоїв актуальними є розробка і впровадження у виробництво змішуючих апаратів, які забезпечать якісне перемішування рідких компонентів при мінімальних витратах енергії і часу. Одним з основних процесів є перемішування рідких компонентів - підготовленої води з купажним сиропом. Реалізацію цього процесу ефективно здійснювати із застосуванням струминного змішувача, для якого було обгрунтовано конструкцію, теоретично визначено відстань між соплами форсунок і проведено моделювання у програмному комплексі Ansis.
Keywords: купажний сироп; струминний змішувач; комплекс Ansis; сопла; дослідження; форсунки; залежність; компоненти