Опис до патенту на корисну модель № 49843 "Спосіб переробки насіння рицини на олію і кормову макуху" - Шевченко, І. А.; Дідур, Володимир Аксентійович; Дидур, Владимир Аксентьевич; Didur, Volodymyr; Безпалов, Р. І.; Семиряк, В. П.; Троїцька, О. О. (Державний департамент інтелектуальної власності, 2010)
Спосіб переробки насіння рицини на олію і кормову макуху, що включає волого-теплову обробку насіння, його термічну обробку інфрачервоним випромінюванням, подрібнення і пресування, який відрізняється тим, що волого-теплову обробку насіння проводять після подрібнення перед пре-суванням, а термічну обробку насіння інфрачервоним випромінюванням проводять при темпера- турі 137-145 °С
Keywords: переробка насіння; рицина; олія; кормова макуха; волого-теплова обробка насіння; термічна обробка інфрачервоним випромінюванням; подрібнення; пресування; переробна промисловість; технічна рицинова олія