Поняття цифровізації в економіці - Чкан, Ірина Олександрівна; Chkan, Iryna; Мазурова, Ірина (Ужгород : ДВНЗ «УжНУ», 2022)
Цифровізація (англ. мовою digitalization) як суспільне явище почала поширюватись ще у 20 ст. Віртуалізація та поширення інформації стає все більш персональними та мобільними, змінюється формат передачі даних, потреба в швидкому обміні інформацією. Бізнес і населення все більше переходять в електронну систему, адаптуючись до нових можливостей цифровізації. Надати додаткового прискорення економіці – головна мета цифровізації.
Keywords: цифровізація; економіка; цифрова трансформація