Фізичний експеримент як засіб розвитку soft skills у студентів інженерних спеціальностей - Сосницька, Наталя Леонідівна; Сосницкая, Наталья Леонидовна; Sosnytska, Natalia; Данченко, Микола Миколайович; Данченко, Николай Николаевич; Danchenko, Mykola; Рожкова, Олена Павлівна; Рожкова, Елена Павловна; Rozhkova, Olena (My University, 2020)
Головним результатом ефективної системи професійної підготовки майбутніх фахівців, зокрема інженерних спеціальностей, є вмотивовані активні здобувачі кваліфікацій, які прагнуть неперервного професійного розвитку, самореалізації та кар’єрного зростання. Тому навчання студентів має відбуватися з урахуванням не лише hard skills «жорстких» навичок (фундаментальних компетенцій) їхнього професіоналізму, але й soft skills – «м’яких» навичок (компетенцій). Формування та розвиток soft skills передбачає отримання студентом певного досвіду (або актуалізації наявного), формування вміння робити узагальнення (абстракції) на основі обговорення та застосовувати висновки в діяльності за фахом.
Keywords: soft skills; студенти; досвід; фізичний експеримент; дослідження; вміння