Алгоритм глобального згущення опуклої дискретно представленої кривої за допомогою рівноланкової ДПК - Івженко, Олександр Васильович; Ивженко, Александр Васильевич; Ivzhenko, Oleksandr (ФОП Однорог Т. В., 2019)
UK: Побудова рівноланкової ДПК можлива тоді, коли визначена довжина ланки l і кути, що параметризують симетричний її фрагмент стосовно деякої ланки вихідної ДПК. Проблема полягає у встановленні зв'язку між значенням l і множиною значень кутів-параметрів при наявності додаткових умов, що характеризують згущення даної ДПК шляхом побудови множини симетричних фрагментів рівноланкової ДПК. EN: The global condensation of given convex discretely submitted curve (DSC) is considered with the help of equallypart DSC, the top and bottom limits of values length of its link are defined.
Keywords: дискретно подана крива (ДПК); супровідна лінія; коливання; discretely submitted curve (DSС); accompanying line; oscillation; сorner of a contiguity