Енергозберігаючий пристрій конденсації атмосферної вологи - Крєстов, В.; Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Постол, Юлія Олександрівна; Постол, Юлия Александровна; Postol, Yuliia (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
Якісна прісна вода стає одним з найбільш дефіцитних ресурсів, а забезпечення її якості - однією з глобальних проблем аграрного сектору, який вносить суттєвий вклад у ВВП країни, надходження валютних коштів від здійснення зовнішньоторговельних операцій, забезпечує внутрішній ринок країни широким асортиментом продуктів харчування на цілком прийнятному рівні. Сучасний стан демонструє вичерпання резервів нинішньої моделі його розвитку, заснованої на ефектах масштабу та екстенсивних методах використання ресурсів. Оскільки найбільша частина українських аграрних господарств знаходиться в засушливій зоні, з помірно континентальним кліматом, актуальним є водопостачання з повітря, як один з шляхів для інтенсивного розвитку.
Keywords: атмосферна волога; прісна вода; ефект Пельтьє