Формування ризиків погіршення екологічного стану басейнів річок - Вознюк, Н. М.; Скиба, Вікторія Павлівна; Скиба, Виктория Павловна; Skyba, Viktoriia (My University, 2021)
UK : Мета досліджень полягала у встановленні особливостей формування ризиків внаслідокпогіршення екологічногостану річкових басейнів в різних природно-кліматичних зонах України на прикладі річок Стир (Західне Полісся) та Молочна (Степова зона). Басейни річок в межах різних природно-кліматичних зон України відрізняються умовами формування поверхневого стоку, гідрологічним, гідрохімічним режимами та особливостями водних екосистем. Разом з тим, вони зазнають впливу подібних антропогенних факторів, внаслідок чого створюються умови для формуються ризиків погіршення екологічного стану басейнів річок.
Keywords: басейн річки; екологічні ризики; антропогенне навантаження; екологічний стан; якість води; деградаційні процеси; водний ризик; водний стрес