Досвід розвитку дорадчих служб країн світу та можливість його застосування в Україні - Колокольчикова, Ірина Володимирівна; Колокольчикова, Ирина Владимировна; Kolokolchykova, Iryna (My University, 2010)
Подальшому розвитку дорадчих служб в Україні сприятиме їх організація при місцевих органах управління сільського господарства та у вигляді приватних служб, організованих самими товаровиробниками (які можуть надавати послуги маючи відповідну кваліфікацію експерта – дорадника, або дорадника). При цьому з основних видів інформаційно – консультаційної діяльності більш ефективним є використання агентського, адапційного, інноваційного, інформаційного, консультаційного та освітнього видів діяльності. Використання принципів відкритості, незалежності, об’єктивності та адекватності в роботі дорадчих служб є обов’язковою умовою.
Keywords: функціонування дорадчих служб; управлінське консультування; товаровиробники; дорадча служба АДАС; сільськогосподарське дорадництво України