Вплив регулятора росту АКМ на стійкість рослин озимої пшениці до абіотичних і біотичних стресів - Золотухіна, Зоя Володимирівна; Золотухина, Зоя Владимировна; Zolotukhina, Zoia (My University, 2010)
Сучасні сорти озимої пшениці характеризуються високим потенціалом продуктивності. Однак забруднення оточуючого середовища радіоактивними ізотопами, важкими металами і пестицидами, глобальні зміни клімату, що спостерігаються в останні роки, еволюційні процеси у популяціях шкідливих організмів зменшують стійкість рослин до абіотичних та біотичних стресів, внаслідок чого виробництво зерна озимої пшениці поки що нестабільне: коливання врожайності становлять понад 50 ц/га.
Keywords: озима пшениця; обробка насіння; урожайність зерна; польові досліди