Використання стічних вод тваринницьких підприємств для зрошення кормових культур - Дереза, Олена Олександрівна; Дереза, Елена Александровна; Dereza, Olena; Болтянський, Борис Володимирович; Болтянский, Борис Владимирович; Boltianskyi, Borys; Дереза, Сергій Володимирович; Дереза, Сергей Владимирович; Dereza, Serhii (My University, 2017)
Стічні води тваринницьких підприємств містять багато поживних для сільськогосподарських рослин речовин, тому скидати їх у водні об’єкти недоцільно. Більш доцільно, після відповідної підготовки, спрямувати ці стоки на рільничі поля зрошення для вирощування кормових культур та забезпечення кормами ті ж самі тваринницькі підприємства. Використання оброблених стічних вод тваринницьких підприємств на рільничих полях зрошування забезпечує підвищення врожаю кормових культур у 2…2,5 рази і надійно захищає водні об’єкти від забруднення тваринницькими стоками.
Keywords: стічні води; зрошення; кормові культури; тваринницькі підприємства; гідрозмив; комбікорми; кукурудза; соя