Сучасні тенденції розвитку ресторанного господарства України - Карман, Тетяна Вікторівна; Карман, Татьяна Викторовна; Karman, Tetiana; Нестерчук, А. М. (My University, 2020)
В сучасних умовах розвитку науково-технічного прогресу впровадження наукових розробок у практичну діяльність спостерігається у всих всурах діяльності. Не є виключенням і сфера гостинності, яка являє собою комплекс галузей, головне завдання яких пов’язується з обслуговуванням туристів під час їхнього перебування поза місцем постійного проживання. Однією з основних складових сфери гостинності є ресторанний бізнес. Розвиток цієї сфери бізнесу сприяє появі великої кількості підприємств ресторанного господарства різних типів, що дає можливість споживачам обирати те підприємство ресторанної сфери, яке більшою мірою задовольняє їх потреби
Keywords: обслуговування туристів; туризм; ресторанний бізнес; створення бренда ресторану; громадське харчування