Опис до патенту на корисну модель № 125884 "Пристрій для розморожування" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Постол, Юлія Олександрівна; Постол, Юлия Александровна; Postol, Yuliia; Яценко, В. В. (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
Пристрій для розморожування містить камеру розморожування, в середині якої розташовано нагрівач та перфоровану перегородку для плодів, зовні до якої під'єднано штуцер для подачи повітря до плодів, що розморожуються, та регулятор потужності нагрівача, зверху на камері встановлено знімну кришку. Він містить компресор, редуктор тиску та зволожувач повітря, які встановлені зовні камери розморожування, а у її верхній частині розташовано манометр та термометри - психрометри, а у нижній частині - дренажний штуцер з вентилем та зворотним клапаном, причому штуцер для подачі повітря до плодів, які розморожуються, відокремлений від полості камери перфорованою перегородкою і містить запобіжний клапан
Keywords: розморожування; нагрівач; штуцер; компресор; редуктор; манометр; психрометр