Стан та перспективи розвитку точного землеробства в ДП «Ілліч-агро Донбас» - Калінін, О. В. (My University, 2021)
Сучасним інноваційним методом ведення сільськогосподарського виробництва в Україні є застосування системи точного землеробства, яка передбачає використання новітніх засобів спрямованих на підвищення врожайності та покращення якості вирощеної продукції. Суть даної системи полягає в тому, що всі технологічні операції, які використовуються в технології вирощування певної культури, проводяться залежно від її реальних потреб. Ці потреби можуть бути визначені за допомогою сучасних геоінформаційних систем, які включають космічну зйомку, причому засоби обробки диференціюються в межах елементарних ділянок поля.
Keywords: точне землеробство; врожайність; якосіть вирощеної продукції