Особливості впровадження системи електронного документообігу в органах місцевого самоврядування на прикладі Мелітопольської міській раді Запорізької області: кваліфікаційна робота магістра ОПП 281 «Публічне управлінні та адміністрування» - Саєнко, Олександр Вікторович (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Традиційні паперові методи документообігу часто не відповідають вимогам сучасності, оскільки вони є ресурсозатратними, малоефективними та не забезпечують належного рівня контролю за виконанням управлінських рішень. Впровадження СЕД дозволяє автоматизувати процеси створення, обробки, зберігання та передачі документів, що сприяє зменшенню витрат часу та ресурсів, підвищенню прозорості та підзвітності органів місцевого самоврядування. Особливо це актуально для релокованих громад, де частина співробітників працює онлайн. Мета і завдання дослідження. Метою даної роботи є аналіз особливостей впровадження системи електронного документообігу в органах місцевого самоврядування на прикладі Мелітопольської міської ради Запорізької області.
Keywords: електронний документообіг; електронний документ; удосконалений електронний підпис; СЕД