Єфективність вакуумного охолодженя рослинної продукції - Ломейко, Олександр Петрович; Ломейко, Александр Петрович; Lomeiko, Oleksandr (My University, 2008)
У нашій країні і за кордоном знаходить розповсюдження вакуумний спосіб охолоджування рослинної продукції. В результаті різкого зниження тиску з продукту інтенсивно випаровується волога і швидко знижується його температура. Крім того, використання вакууму дозволяє дегазувати і дезодорувати продукт, що сприяє поліпшенню його органолептичних показників, зниженню кислотності і збільшенню терміну зберігання.
Keywords: збереження якості; зниження втрат; консервація холодом; заморожування тривалого зберігання; підморожування тривалого зберігання; охолодження тривалого зберігання; утеплення продуктів; розморожування продуктів; вакуум