Розробка інтенсивних технологій виробництва екологічно безпечної плодоовочевої продукції у відкритому та закритому ґрунті південного степу України (проміжний): звіт про науково-дослідну роботу. - Герасько, Тетяна Володимирівна; Іванова, Ірина Євгенівна; Шкіндер-Барміна, Анна Миколаївна; Юдицька, Ірина Валеріївна; Вонсович, Д., Магістр; Гулевський, К. Магістр; Глаговська, А. Магістр; Кашляков, О. Магістр; Кашляков, С. Магістр; Кашлякова, Г. Магістр; Кашлякова, В. Магістр; Буякін, Б. Магістр; et al. (Запоріжжя: ТДАТУ, 2023)
Дослідження з плодововочівництва, які проводилися протягом 2023 року та є проміжним етапом в програмі досліджень НДІ садівництва півдня України. Об’єктами досліджень були: - процеси формування продуктивності персика під впливом погодних умов, сортових особливостей, конструкцій насаджень та елементів органічної технології вирощування; - фізіологічний стан дерев черешні за органічної технології при задернінні природними травами в умовах південного Степу України. - сорти черешні раннього, середнього і пізнього строків достигання за дії абіотичних факторів; - аналіз фітосанітарної ситуації в агроценозі персикових насаджень за змін клімату та виділити видовий склад домінантних шкідливих організмів; - процес формування сортименту вишні та дюків із комплексом господарсько-цінних ознак
Keywords: обрізування персика в зрошуваних умовах; садівництво Південного Степу України; Розробка органічної технології вирощування плодоовочевих культур; вплив погодних чинників на урожайність кісточкових культур; системи захисту плодових культур; Створення сортів вишні та вишне-черешневих гібридів