Ефективність різних систем органічного захисту персику в умовах південного Степу України - Герасько, Тетяна Володимирівна; Герасько, Татьяна Владимировна; Herasko, Tetiana (My University, 2015)
Показано, що відсутність обробок призводить до збільшення ураження дерев клястероспоріозом та кучерявістю, але зменшує ураження моніліозом та ушкодження шкідниками, суттєво покращує якість плодів. Рослинний захист виявився неефективним проти клястероспоріозу, але показав найвищу врожайність у досліді та дав найсолодші плоди. Обробка яблучним оцтом суттєво знижувала ураження клястероспоріозом та кучерявістю, що може мати віддалений позитивний ефект на продуктивність та довголіття дерев персика
Keywords: органічне садівництво; персик; шкідники та хвороби персика; клястероспоріоз; кучерявість