Опис до деклараційного патенту на корисну модель № 6158 "Волоконно-оптичний уклономір" - Сидоренко, Віктор Дмитрович; Сидоренко, Виктор Дмитриевич; Sydorenko, Viktor; Здещиц, В. М.; Кривенко, А. Ю. (Державний департамент інтелектуальної власності, 2005)
Волоконно-оптичний уклономір, що включає корпус, у верхній частині якого закріплений вертикальний маятник-рухливий геодезичний знак, а в донній частині корпусу закріплена геодезична марка, який відрізняється тим, що рухливий геодезичний знак і геодезична марка виконані у вигляді волоконно-оптичних елементів, при цьому рухливий геодезичний знак оснащений світловипромінюючим елементом зі стабілізованим джерелом живлення, а геодезична марка з'єднана з фотоприймачем, який передає сигнали на блок перетворення і запису інформації, причому волоконно-оптичний елемент геодезичної марки оснащений перемикачем оптичних каналів і відводом, з'єднаним з волоконно-оптичним елементом рухливого геодезичного знака
Keywords: гірнича промисловість; вимір повільних рухів земної кори; похиломір; удосконалення уклономіра; електронно-оптичний похиломір