Соціальні проблеми розвитку сільських територіальних громад в умовах децентралізації - Хрущ, С. В. (My University, 2019)
В сучасних умовах перед територіальними громадами особливо гостро постають проблеми фінансування соціальних об’єктів, житлово-комунального господарства, проектів місцевого роз-витку, утримання органів місцевого самоврядування та ін. Територіальна громада як соціальне явище є особливою соціальною спільнотою, з притаманними будь-якій спільноті якостями. Базовою умовою розв’язання цих проблем є знання про елементи системи фінансового забезпечення розвитку територіальних громад, без чого неможливе прийняття ефективних управлінських рішень, у тому числі й щодо активізації діяльності органів місцевого самоврядування з приводу належного фінансового забезпечення розвитку територіальних громад
Keywords: розвиток сільських територіальних громад; соціальні проблеми; децентралізація; управлінські рішення; сільські території; територіальні громади