Аналіз джерел фінансового забезпечення діяльності сільськогосподарських підприємств: вітчизняний та міжнародний досвід - Боркович, Василь Володимирович; Цап, Володимир Дмитрович; Tsap, Volodymyr (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Сільськогосподарські підприємства функціонують у умовах високої капіталомісткості, значної залежності від сезонності, кліматичних змін та ринкової волатильності. Для України ці виклики посилилися через воєнні дії, руйнування інфраструктури, порушення логістичних ланцюгів і обмеження експорту. У таких умовах питання диверсифікації джерел фінансування та забезпечення доступу до кредитів, грантів, лізингових і страхових механізмів набуває стратегічного значення. Міжнародні фінансові організації розширили присутність в Україні, зокрема Світовий банк, ЄБРР, IFAD та FAO.
Keywords: сільськогосподарські підприємства; фінансове забезпечення