Вибір технічних засобів компенсації для покращення якості електроенергії - Линник, Р. Ю.; Савойський, Олександр Юрійович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Промислові підприємства характеризуються наявністю значної кількості нелінійних, імпульсних та потужних електромеханічних навантажень, які створюють суттєві порушення показників якості електроенергії. Частотні перетворювачі, електрозварювальні установки, індукційні печі, випрямлячі, компресорні станції та інше технологічне обладнання формують високий рівень гармонічних складових, флікеру, несиметрії та коливань напруги. Погіршення показників якості електроенергії призводить до зниження енергоефективності, передчасного зношення електроприймачів, підвищення втрат електроенергії та появи збоїв у технологічних процесах, що прямо впливає на економічні показники підприємства.
Keywords: покращення якості електроенергії; конденсаторні установки