Екологічна безпека та захист водних об'єктів від антропогенного впливу промислових підприємств м. Мелітополя та Запорізької області: пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача СВО Магістр - Строй, Дар'я (ТДАТУ, 2021)
Вода є однією з найпоширеніших речовин у природі. Вона входить до складу всіх мінералів, живих організмів. Складні процеси у тваринних або рослинних органі-змах можуть відбуватися тільки за наявності води. Хоча запаси води на планеті зага-лом залишаються незмінними, проте в окремих регіонах внаслідок діяльності людини вони можуть зазнавати значних кількісних і якісних змін, що призводить до істотних порушень у природних процесах, негативно впливає на живу природу та людину. Тому водні ресурси потребують суворої охорони як в якісному, так і в кількісному аспектах.
Keywords: вода скидна; хімічне забруднення води; вода стічна; фізичне забруднення води; теплове забруднення водойм; біологічне забруднення водного середовища