Латинська мова: навчальний посібник з дисципліни «Латинська мова» для здобувачів вищої освіти зі спеціальності Н1 Агрономія - Кривонос, Ірина Анатоліївна; Лемещенко-Лагода, Вікторія Володимирівна; Kryvonos, Iryna; Lemeshchenko-Lagoda, Viktoriia (Запоріжжя : ФОП Однорог Т. В., 2026)
Навчальний посібник призначено для вивчення дисципліни «Латинська мова» здобувачами вищої освіти зі спеціальності Н1 Агрономія. Метою посібника є системне ознайомлення здобувачів вищої освіти з основами латинської мови та формування практичних навичок використання латиномовної термінології агробіологічного спрямування в освітній, науковій та професійній діяльності. Посібник спрямований на забезпечення мовної підготовки фахівців аграрного профілю, а також може бути корисним для осіб, які самостійно опановують ботанічну термінологію, і всіх, хто цікавиться латинською мовою у сфері аграрних наук. Рекомендовано як для проведення аудиторної, так і для позааудиторної, самостійної роботи у закладах вищої та передвищої освіти.
Keywords: мовна підготовки фахівців; здобувачам спеціальності Н1 Агрономія; латиномовна термінологія; латинська мова у сфері аграрних наук