Активність антиоксидантних ферментів у тканинах серця гусей під час ембріонального та раннього постнатального періодів онтогенезу - Ніколаєва, Ю. В.; Здоровцева, Любов Миколаївна; Здоровцева, Любовь Николаевна; Zdorovtseva, Liubov; Дзюба, В. О. (Мелітополь: Видавництво Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, 2013)
Характерною особливостю обміну речовин у серцевих м’язах є те, що в них головний енергетичний субстрат — жирні кислоти. Проте під впливом активних форм Оксигену жирні кислоти здатні перетворюватися в продукти пероксидації. Підтримка рівноваги між про- і антиоксидантами, у першу чергу, здійснюється антиоксидантними ферментами.
Keywords: антиоксидантні ферменти; ембріональний період; ранній період онтогенезу