Удосконалення технології виробництва макаронних виробів з використанням грибної сировини - Євпак, Роман Андрійович (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: Кваліфікаційна робота присвячена обґрунтуванню проєкту удосконалення технології макаронних виробів шляхом часткової заміни борошна грибною сировиною, а саме порошком з грибів, що дозволить підвищити поживну цінність виробів та розширить асортимент продукції функціонального спрямування. У першому розділі проаналізовано об’єкт дослідження та обґрунтовано переваги рецептурного складу обраного виробу. У другому наведено програму, схему, об’єкти та методику досліджень. У третьому розділі було розроблено математичну модель нової рецептури та узагальнено отримані результати експертної органолептичної оцінки. В розділі IV описано технологічну та апаратно – технологічну схему виробництва макаронних виробів з додаванням грибного порошку У розділі V розраховано затрати на виробництво новітнього продукту та проведено порівняння собівартості класичної та новітньої рецептури. Заходи щодо охорони праці та вимоги до забезпечення санітарно гігієнічної безпеки при виробництві макаронних виробів було розроблено згідно вимог чинного законодавства та наведено в шостому розділі.
кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 «Харчові технології», ОПП «Індустрія здорового харчування»
Keywords: макаронні вироби; глива; порошок з грибів; біологічна цінність; удосконалення продукту