Концепція динамічної системи фізичного виховання студентської молоді - Рибницький, А. В.; Кириленко, О. І.; Рыбницкий, А. В.; Кириленко, А. И.; Ribnytskyy, A. V.; Kyrylenko, O. I. (My University, 2010)
UK: Інтенсивне оновлення соціально-економічної, науково-технічної сфер та духовного життя суспільства на початку ХХІ сторіччя обумовлює високі вимоги до дієздатності особистості бакалаврів, фахівців, магістрів, які покликані взяти активну участь в ініціюванні та організації цього процесу. Особливе значення надається підвищенню рівня їхнього динамічного здоров’я, психо-фізичних можливостей, від яких повною мірою залежать професійні працездатність, надійність та довголіття. Ці якості особистості фахівців високої кваліфікації традиційно формуються і вдосконалюються в студентські роки засобами фізичного виховання, яке здійснюється в межах системи вищої освіти. RU: Авторы разработали концепцию динамической системы физического воспитания, которая обеспечивает полноценную психофизическую готовность студенческой молодежи к жизнедеятельности и производительному труду на разных этапах обновления общества в Украине, выявили социально-экономические предпосылки физического воспитания студенческой молодежи в Украине, проанализировали современный опыт физического воспитания студентов. EN: Authors have developed the conception of the dynamic system of physical education, that providesvaluable psycological and physical readiness of students to the vital functions and productive labour on different stages of society update in Ukraine; social and economic pre-conditions of physical education of students in Ukraine were exposed; modern experience of physical education of students was analysed.
Conception of the dynamic system of physical education as a means of psychological and physical readiness of student to the vital functions and productive labour on different stages of society update in Ukraine
Keywords: динамічне здоров’я; прогностичні моделі; оновлення суспільства; соціально-економічні та наукові передумови; практико-діяльнісний компонент фізичного виховання; динамическое здоровье; прогностические модели; обновления общества; социально-экономические и научные предпосылки; практико-деятельный компонент физического воспитания; dynamic health; prognostic models; updates of society; social and economic and scientific pre-conditions; practical and activity component of physical education