Експертне оцінювання як важливий фактор працездатності експертної системи - Лубко, Дмитро Вікторович; Лубко, Дмитрий Викторович; Lubko, Dmytro (Дніпро: ГО «НОК», 2019)
Сьогодні ми спостерігаємо тенденцію на широке впровадження та використання комп’ютерних систем з елементами штучного інтелекту, які здатні виконувати окремі функції людини при вирішенні багатьох завдань. Одним із типів інтелектуальних систем є експертні системи (ЕС) під якими розуміється програма або комплекс програм, що виконує функції експерта при розв’язані завдань із деякої предметної області.
Keywords: працездатність експертної системи; експертне оцінювання; використання комп’ютерних систем; штучний інтелект; експертні системи; ЕС