Об’єктивна необхідність кооперації - Яворська, Тетяна Іванівна; Яворская, Татьяна Ивановна; Yavorska, Tetiana (My University, 2000)
Створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів в Україні повинна стати логічною реакцією на ускладнення ринкової ситуації. Мета їх функціонування - пошук ефективних механізмів захисту різноманітних інтересів товаровиробників через кооперацію, яка з економічної точки зору є процесом добровільного об'єднання зусиль і ресурсів суб'єктів, зацікавлених у досягненні певних соціально- економічних результатів.
Keywords: кооперація; ринок; обслуговуючі кооперативи