Удосконалення технології травяних чаїв - Українець, В. М. (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: Останім часом, з приходом холодної пори року, все частіше приходять і хвороби. Стається це не лише через холод, а й через нестачу вітамінів, яка з'являється через брак сонця вживання достатньої кількості свіжих ягід та фруктів які можуть не тільки підтримати здоров'я, а й потішити своїм смаком, зміцнювати наш імунітет. Тому альтернативою цьому може бути вживання смачних, ароматних та корисних трав’яних чаїв. Трав'яні чаї дійсно мають численні корисні властивості для здоров'я. Багато трав містять антиоксиданти, вітаміни та мінерали, які можуть підтримувати імунну систему, зменшувати запалення, покращувати травлення та навіть знижувати ризик розвитку деяких хронічних захворювань. Чисельні дослідження підтверджують, що регулярне вживання трав’яних чаїв уповільнює процес старіння і нормалізує обмінні процеси в організмі, вони здатні призупинити хронічних захворюваня та просто зігріти в зимову негоду. Наприклад, чай з шипшини містить велику кількість вітаміну С, який підтримує імунну систему та здоров'я шкіри. Лимонний чай може зменшувати запалення та підвищувати рівень енергії. М'ятний чай може полегшити неприємні відчуття в горлі та животі, а чай з такими лікарськими травами, як лаванда чи ромашка можуть сприяти заспокоєнню та полегшенню стресу.
Keywords: сушіння лікарських трав; корисні властивості; інфрачервона сушка