Життєвий цикл організації - Бондаренко, К. С. (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Організації зароджуються, розвиваються, добиваються успіхів, слабшають і, зрештою, припиняють своє існування. Деякі з них існують нескінченно довго, жодна не живе без змін. Ті, що вміють адаптуватися процвітають, негнучкі – зникають. [1, с. 34] Передбачення і прогнозування можливих майбутніх подій для ефективного здійснення управління організацією замало. Керівник повинен орієнтуватися, яку стадію розвитку переживає підприємство на даний момент, щоб діяти і приймати рішення відповідно до ситуації і зосередити зусилля на тих задачах, які саме на даному етапі необхідно вирішити перш за все
Keywords: управління організацією; організаційні зміни