Опис до патенту на корисну модель № 126798 "Когенераційний опалювальний пристрій" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Зирянов, Ю. В.; Постол, Юлія Олександрівна; Постол, Юлия Александровна; Postol, Yuliia; Константинов, А. В. (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
Когенераційний опалювальний пристрій містить двигун Стирлінга з електрогенератором, нагрівач та охолоджувач. Також в систему теплопостачання введені водогрійний котел з топкою, димохід топки, живильник палива для топки водогрійного котла, повітронагрівач, встановлений в димоході топки, магістраль теплого повітря від повітронагрівача до топки, мережевий насос системи опалення, батареї опалення, встановлені в приміщенні, яке опалюється. При цьому топка водогрійного котла одночасно з нагріванням води у водогрійному котлі для системи опалення використовується і як нагрівач двигуна Стирлінга з електрогенератором для когенераційного виробництва електроенергії
Keywords: когенераційний опалювальний пристрій; двигун Стирлінга; система локального теплопостачання; теплоенергетика