Впровадження технології візуалізації фізичних задач при підготовці здобувачів вищої освіти інженерних спеціальностей - Дяденчук, Альона Федорівна; Дяденчук, Алена Федоровна; Diadenchuk, Alona; Халанчук, Лариса Вікторівна; Халанчук, Лариса Викторовна; Khalanchuk, Larysa (My University, 2021)
UK: У роботі запропоновано застосування технології візуалізації розв’язання задач із теми «Статистична фізика» при вивченні загального курсу фізики здобувачами вищої освіти інженерних спеціальностей шляхом моделювання в програмі MathCad. Наведено приклад розв’язання задач на знаходження швидкостей (середньої, середньоквадратичної та найбільш імовірної) молекул ідеального газу. EN: The paper proposes the application of visualization technology for solving problems on the topic of «Statistical Physics» in the study of the general course of physics by graduates of engineering specialties by modeling in the program MathCad. An example of solving problems on finding the velocities (mean, root mean square and most probable) of an ideal gas molecules is given.
Keywords: моделювання фізичних процесів; програма MathCad; швидкість молекул ідеального газу; modeling of physical processes; MathCad program; velocity of ideal gas molecules