Вплив віртуальних соціальних мереж на соціальну компетентність здобувачів вищої освіти - Шаров, Сергій Володимирович; Sharov, Sergii (My University, 2025)
UA: У статті розглядається вплив віртуальних соціальних мереж на розвиток соціальної компетентності здобувачів освіти. Зазначається, що соціальна компетентність є необхідною складовою особистості, що дозволяє їй вільно почувати себе у соціальному просторі. Аналізуються переваги віртуальних соціальних мереж в контексті розвитку соціальної компетентності, забезпечення освітнього процесу. Висвітлені можливі негативні наслідки, що можуть виникнути через надмірне перебування у віртуальному середовищі. Пропонуються можливі напрямки зменшення негативного впливу соціальних мереж на особистість здобувачів освіти. /// EN: The article examines the impact of virtual social networks on the development of social competence of education seekers. It is noted that social competence is a necessary component of the personality, which allows it to feel free in the social environment. The advantages of virtual social networks in the context of the development of social competence, ensuring the educational process are analyzed. Possible negative consequences that may arise due to excessive stay in the virtual environment are highlighted. Possible directions for reducing the negative impact of social networks on the personality of education seekers are proposed.
The impact of virtual social networks on students' social competence
Keywords: соціальна компетентність; віртуальні соціальні мережі; освіта; здобувачі освіти; негативний вплив; social competence; virtual social networks; education; education seekers; negative impact