Технічні тенденції в освіті: нові педагогічні технології та електронні засоби навчання - Кулєшов, Сергій Олександрович; Кулешов, Сергей Александрович; Kulieshov, Serhii (My University, 2018)
Дистанційне навчання давно відоме й має популярність у вищій освіті Україні, але широке використання дистанційних освітніх технологій і впровадження електронного навчання у вищих навчальних закладах стали помітні останні кілька років. Онлайн-курси, тренажери, інструментарій для їхнього створення й публікації, LMS-системи, що забезпечують не тільки освітнім контентом, але й засобами організації освітнього процесу із широким спеціальним інструментарієм, стають усе більш затребуваними.
Keywords: персоналізація навчання; електронні девайси; Google Glass; actіvіty-based learnіng; Google Classroom; Moodle; Blackboard; система управління курсами (CMS); технологія 3D-друку