Основні напрями технічної інноваційної діяльності Таврійського державного агротехнологічного університету - Кюрчев, Володимир Миколайович; Надикто, Володимир Трохимович; Kiurchev, Volodymyr; Nadykto, Volodymyr (Харків : ХДУХТ, 2015)
UA: Науковий кадровий потенціал Таврійського державного агротехнологічного університету (ТДАТУ) представляють 30 докторів і професорів та майже 260 кандидатів наук. Останнім часом їх діяльність регламентується програмою «Наука в ТДАТУ на 2007-2015 рр.». Згідно з одним із її організаційних положень усі вчені університету розподілені інститутами. Вирішенням проблем між чотирма науково-дослідними механізації та електрифікації сільськогосподарського виробництва займаються вчені Науково дослідного інституту механізації землеробства півдня України (НДІ МЗПУ), створеного при ТДАТУ наказом Міністерства аграрної політики України за №327 від 08.09.2004 р. Нині цей науковий заклад, сформований за структурою науково-дослідних інститутів Національної академії аграрних наук України, включає 3 відділи і 16 лабораторій. Очолює його проректор з наукової роботи, д.т.н. В.Т. Надикто.
Keywords: ТДАТУ; впровадження наукових розробок; інноваційний кластер «Сільськогосподарське машинобудування»; практична діяльність