Методологічна культура як підгрунтя фахової підготовки майбутнього вчителя освітньої галузі "Природознавство" - Сосницька, Наталя Леонідівна; Сосницкая, Наталья Леонидовна; Sosnytska, Natalia (Publishing House WSZiA, 2019)
Відповідно до цього важливою складовою проблеми формування професійно-педагогічних навичок студентів – майбутніх вчителів освітньої галузі «Природознавство», зокрема фізики, є їх підготовка до творчої професійної діяльності: навчання умінню самостійно аналізувати різні педагогічні явища та методичні ситуації, бачити чинники як успіхів, так і помилок; знаходити нові шляхи, форми та методи, які сприяють удосконаленню навчально-виховного процесу тощо.
Keywords: методологічна культура; природознавство; природничо-наукова компетентность; методологічна культура; методологічна культура вчителя; культурологічний підхід; компетентнісний підхід; особистісно орієнтований підхід; аксіологічний підхід; інформаційно-прогностичний підхід