Методичні засади проблеми депопуляції та профорієнтації шляхом розвитку Мелітопольської урбанізації поліцентричного типу - Самойчук, Кирило Олегович; Самойчук, Кирилл Олегович; Samoichuk, Kyrylo; Ковальов, Олександр Олександрович; Ковалев, Александр Александрович; Kovalov, Oleksandr; Задосна, Наталія Олександрівна; Задосная, Наталья Александровна; Zadosna, Nataliia (ТДАТУ імені Дмитра Моторного, 2020)
UK: В статті в контексті вирішення проблеми депопуляції та профорієнтаційної роботи розглянуті методичні засади вирішення проблеми, яке полягає в створенні та розвитку Мелітопольської поліцентричної агломерації. Розглянуто існуючі різновиди агломерацій та рекомендовано найбільш перспективну для впровадження модель. Наведено прогнозовані ефекти від заснування та розвитку Мелітопольської агломерації, кожен з яких свідчить про збільшення попиту на кваліфікованих спеціалістів різних галузей. EN: In the context of the solution of the problem of depopulation and career guidance, one of the possible solutions to the problem is the creation and development of Melitopol polycentric agglomeration. The existing types of agglomerations are considered and the most promising model for implementation is recommended. The predicted effects of the founding and development of the Melitopol agglomeration are presented, each of which indicates an increase in demand for skilled specialists from different industries.
The methodical background of the problem of depopulation and professionalization by the way of development of melitopol urbanization of polycentric type
Keywords: агломерація; регіон; розвиток; перспективи; демографічні проблеми; профорієнтація; депопуляція; децентралізація; поліцентричний; agglomeration; region; development; prospects; demographic problems; vocational orientation; depopulation; decentralization; polycentric