Аналіз законодавств України з енергозбереження - Прийма, А. В.; Постнікова, Марина Вікторівна; Постникова, Марина Викторовна; Postnikova, Marina (My University, 2017)
Відповідно до завдань, покладених на Держкоменергозбереження Законом «Про енергозбереження» Постановами Кабінету Міністрів і розпорядженням Президента, Комітет займається формуванням та проведенням загально - державної політики з енергозбереження, мета якої – виведення народного господарства України на світовий рівень ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів. При Державному Комітеті з енергозбереження згідно з Постановою Кабінету Міністрів за № 575 від 25.05.1996 року створено обласні державні інспекції з енергозбереження. З 1994 року прийнято 6 законів з енергозбереження, 6 Указів Президента, більше 20 Постанов Уряду, створені Держкомітет, Держінспекція, але ефективність діяльності системи організації енергозбереження не відповідає потребам України. Актуальними є питання розробки методів енергозбереження, обґрунтування енергозберігаючих режимів роботи електромеханічних систем. Окрім цього доцільною є розробка рекомендацій щодо реалізації енергозберігаючих режимів роботи електромеханічних систем, що дозволить економити 8-10 % електроенергії.
Keywords: енергозбереження; паливно- енергетичні ресурси; електромеханічні системи; електроенергія; законодавство України