Волох Анатолій Михайлович — теріолог, мисливствознавець, фахівець заповідної справи - Митяй, Іван Сергійович; Mytiay, Ivan (My University, 2022)
UKR : Волох А. М. — український зоолог, народився у м. Гуляйполе Запорі- зької обл. 07.04.1950. Вищу освіту отримав у Мелітопольському державному педагогічно- му (1967–1972) та в аспірантурі Черкаського державного педагогічного (1972–1976) інститутів. Потім працював на кафедрі зоології Мелітопольського державного педагогічного інституту (1976–1995), зараз – на кафедрі геоекології та землеустрою Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного. Об`єктами досліджень А. М. Волоха є мисливські та рідкісні ссавці. Особливу увагу він надає вивченню екології та морфології тварин, а також еволюції теріофауни. Автор понад 200 наукових публікацій. ///// ENG : A. M. Volokh is a Ukrainian zoologist born in Gulyaypole, Zaporizhia Oblast, on 7 April 1950. He had graduated from Melitopol State Pedagogical Institute (1967–1972) and later was a post-graduate at Cherkasy State Pedagogical Institute (1972–1976). Then he worked at the Department of Zoology of Melitopol State Pedagogical Institute (1976–1995). Currently he is at the Department of Geoecology and Land Management of D. Motorny Tavriya State Agrotechnological University. The objects of A. M. Volokh’s research are game and rare mammals. He pays special attention to the study of ecology and morphology of animals, and to the evolution of the mammal fauna. He has authored over 200 scientific publications.
Volokh Anatoliy Mikhailovich, a mammalogist, game expert, specialist in nature conservation
Keywords: Біографічні деталі Волоха А.М.; доробки в галузі теріології; суспільна робота; відзнаки; публікації; Волох Анатолій доктор біологічних наук, професор; викладач ТДАТУ