Сучасні підходи щодо реформування системи державного фінансового контролю в Україні - Осипенко, Світлана Олександрівна; Осипенко, Светлана Александровна; Osypenko, Svitlana (Запоріжжя : Видавництво ЗНУ, 2019)
На сьогоднішній день в Україні вкрай гостро постає питання запровадження та забезпечення прозорості, підзвітності, ефективності діяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування та суб'єктів господарювання державної і комунальної форми власності, а також відмови від старих заангажованих підходів щодо використання постійно обмежених бюджетних ресурсів загалом, а найголовніше до управління системою контролю за цим процесом зокрема.
Keywords: фінансовий контроль; бюджетні ресурси; місцеве самоврядування; суб'єкти господарювання; фінансова стабільність; реформування