Публічне управління цивільним захистом на територіальному рівні - Лапочкін, Даніїл (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: Публічне управління цивільним захистом є однією з ключових складових національної безпеки і сталого розвитку суспільства. Воно включає в себе комплекс заходів, спрямованих на захист населення, територій та інфраструктури від надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру. В умовах глобалізації, зміни клімату та зростання техногенних ризиків, ефективне управління цивільним захистом набуває особливої актуальності. Управління цивільним захистом на територіальному рівні має свої специфічні виклики, зокрема необхідність координації між різними рівнями влади, органами місцевого самоврядування, а також з приватним сектором та громадськими організаціями. Це вимагає інтегрованого підходу та сучасних методів управління, що базуються на наукових дослідженнях та передовому досвіді інших країн.
Keywords: публічне управління; забезпечення безпеки сталого розвитку суспільства; впровадження інтегрованих центрів управління; підвищення рівня підготовки кадрів; використання сучасних інформаційних технологій та забезпечення належного фінансування; підвищення загального рівня безпеки населення