Опис до патенту на корисну модель № 123937 ''Спосіб кріплення кришок до корпусу гідравлічних машин'' - Панченко, Анатолій Іванович; Панченко, Анатолий Иванович; Panchenko, Anatolii; Гуйва, Сергій Дмитрович; Гуйва, Сергей Дмитриевич; Gooiva, Serhii; Волошина, Анжела Анатольевна; Волошина, Анжела Анатоліївна; Voloshyna, Anzhela; Панченко, Ігор Анатолійович; Панченко, Игорь Анатольевич; Panchenko, Ihor; et al. (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
Спосіб кріплення кришок до корпусу гідравлічних машин, в якому виконують проточки в корпусі і кришці та фіксують їх від відносного повороту стопорними гвинтами. Проточки виконують прямокутної форми, а на кришках виконують наскрізні різьбові отвори, що виходять у центр прямокутної проточки, в яку вкладають з'єднуючі елементи у вигляді кільцевих сегментів розрізаного плоского кільця, внутрішній діаметр якого дорівнює внутрішньому діаметру проточки у корпусі, а зовнішній - більше внутрішнього на подвійну глибину проточки у кришці, та товщиною рівний ширині проточок. Фіксують кільцеві сегменти у кришці до повного їх входження у проточку за допомогою монтажних гвинтів через наскрізні різьбові отвори у кришці та монтажні радіальні різьбові отвори кільцевих сегментів, які менше, ніж різьбові отвори у кришці. При зборці, коли співпадуть проточки корпусу і кришки, міняють монтажні гвинти на стопорні і вводять ними сегменти в проточку корпусу до упора, чим з'єднують кришку і корпус
Keywords: гідравлічні машини; кріплення; кришки; стопорні гвинти